- România, locul 1 la sărăcie, în 2014 - 51% dintre copii trăiesc cu riscul sărăciei şi al excluziunii sociale (INS)
- România, locul 52 în lume la numărul de “copii fără copilărie” (World Vision România)
- România – 1 din 4 copii nu este înregistrat în sistemul național de educație (INS) și 1 din 5 copii abandonează școala (Eurostat)
- România - 37% dintre persoanele cu vârste de peste 15 ani prezintă analfabetism funcțional (World Vision România, 2016)
- România rurală - 20% dintre copii rămân cu 8 clase (World Vision România, 2016)
- România - lipsa de educație dă naștere la copii care devin părinți (34 de naşteri la 1.000 de adolescente) (Eurostat)
- România, locul 1 în Europa, la Olimpiada Internațională de Fizică din Indonezia (protv.ro)
Educația este premisa unei lumi mai bune. Iar copiii noștri construiesc viitorul. Însă, cum ar putea arăta viitorul în contextul în care ¼ dintre copiii preșcolari și școlari nu sunt înregistrați în Sistemul National de Educație (INS 2016). Mai mult, în zona rurală, reprezentând aproape 50% din România, condițiile defavorabile în care trăiesc familiile cu copii sunt suficiente ca acesti copii să renunțe la școală. 20% dintre copii au doar 8 clase, majoritatea acestora provenind din familii defavorizate (World Vision România, 2016)
În România, 51% dintre copii trăiesc în sărăcie și în pericol de excludere socială. În mediul rural, situația este de 3 ori mai dramatică. Nu e de mirare de ce România se află în primele 3 poziții la abandon școlar în Uniunea Europeană (Eurostat, 2016).
Doar cu grijă și educație copiii noștri pot crește și se pot dezvolta la întregul lor potențial. Realitatea arată că se poate. În 2017, copiii români au ieșit învingători. România se află pe locul 1 în Europa la Olimpiada Internațională de Fizică din Indonezia. România are copii talentați și un viitor promițător daca se va investi mai mult în educația celor mici.
2017 înseamnă cel de-al patrulea Crăciun în care voluntarii #AlwaysYesToEducation spun Da! copiilor. De această dată, cu sprijinul SOS Satele Copiilor și al Alka, Ulker, Mert și URBB, voluntarii #AlwaysYesToEducation vor merge in centrele SOS Satele Copiilor din Buftea și București pentru a le aduce micuților zâmbetul pe buze.
“Întotdeauna spunem DA micilor detalii care fac diferența în viitor. Puținul pe care il facem contează. Sunt mândru de voluntarii noștri, #AlwaysYesToEducation care au dovedit că sunt capabili de o abordare matură și inteligentă de fiecare dată când vine vorba de implicarea în educația copiilor, în special a copiilor defavorizați. Sunt mândru că sunt parte dintr-o echipă capabilă de lucruri remarcabile în profesia lor și, în același timp, responsabilă față de societatea în care trăiesc”. (Tal Lahav CEO SIXT New Kopel Group)
“Ne-am angajat să oferim un sprijin constant pentru generații de copii care au nevoie de ajutor, pentru a crește și a se dezvolta într-un mediu sigur, pentru a merge la școală, a face sport și a învața o meserie. Eforturile SOS Satele Copiilor România au fost răsplătite cu rezultate bune în 2016: o promovabilitate școlară de 99% pentru copiii care cresc în cele trei Sate ale organizației. Totodată, 90% dintre tinerii care au ieșit de sub protecția SOS în ultimii 25 de ani și-au găsit un loc de muncă stabil și sunt bine integrați în societate.” (Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România)
SIXT New Kopel Group a căutat mereu să ofere sprijin comunităților în care activează și să ajute copiii aflați în dificultate, pe termen lung. Și-a propus să sprijine educația durabilă a copiilor. Deoarece educația este singura cale spre un viitor mai bun, în 2017, SIXT New Kopel Group a inițiat #AlwaysYesToEducation. Cu sprijinul "Ana și Copiii" și al "SOS Satele Copiilor", au devenit voluntari în acest program. Cu sprijinul pedagogilor sociali ai ONG-urilor, voluntarii au oferit copiilor suportul necesar pentru învățarea și asimilarea mai rapidă a informațiilor prin participarea la jocurile interactive sau prin oferirea de sprijin pentru teme.