Voluntarii Sixt Group România plantează fapte bune

Noi spunem „Always Yes” pentru ca ne pasa, de educatie, de natura, de efectele pozitive pe termen lung. Educatia si grija fata de natura si societate in general sunt cele doua mari directii spre care Grupul isi directioneaza resursele si acorda sprijin. De aceea nu e deloc intamplator ca SIXT Group Romania a lansat platformele program, #AlwaysYesToEducation (2017) si #AlwaysYesToRomania(2016). SIXT Group Romania, in actiunile de CSR, inseamna angajatii #AlwaysYesToEducation si #AlwaysYesToRomania care se implica voluntar in actiuni punctuale.

Padurile din Romania au avut mult de suferit de pe urma defrisarilor excesive.  Suprafete intregi de teren sunt fără vegetație forestieră și predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană). In 2018, SIXT Group Romania a devenit partener de mobilitate al iniţiativei naţionale de împădurire bazată pe voluntariat, “Plantăm fapte bune în România”. Astfel ca, pregatiti cu „kit-ul de fapte bune”, proiectul tehnic de impadurire, unelte (sape, cazmale, manus)i, puieti si trusa de prim ajutor, sub atenta supraveghere a coordonatorilor initiativei, voluntarii SIXT Group Romania, insotiti si de cei mici, au participat sambata 3 noiembrie 2018, la prima actiune de impadurire desfasurata in Tătaru – judetul Prahova. Voluntarii se vor implica activ si in alte doua actiuni care vor avea loc în data de 10 noiembrie, in Popesti-Leordeni, judetul Ilfov si în 17 noiembrie, in Jegalia,  judetul Calarasi.

"Realizarile pe care initiativa noastra le-a adunat in cei 8 ani de activitate au la baza implicarea constanta a partenerilor si a voluntarilor. Anul acesta, reusim sa acoperim o zona si mai mare a tarii, avand in SIXT Group Romania un partener de nadejde. Ne bucura, in egala masura, si implicarea angajatilor SIXT in actiunile noastre, pentru ca, in acest mod, companiile inteleg cel mai bune ce inseamna cauza in care investesc" - Simona Camburu, coordonator fundraising Plantam fapte bune in Romania.

„Implicarea naste implicare. Daca la inceput angajatii nostri voluntari au privit timid astfel de initiative, rezultatele pozitive pe care le-am avut pana acum i-au motivat sa se implice din ce in ce mai mult. Astfel ca echipa noastra de voluntari #AlwaysYesToEducation creste de la proiect la proiect. Always Yes inseamna, in primul rand, grija, fata de clienti, colegi, servicii oferite si fata de societate. Iar cand echipa intelege exact ideea de voluntariat si si-o asuma in mod activ, acest lucru inseamna o asimilare a filosofiei noastre de grup. Vom continua sa ne pese, vom continua sa fim Always Yes”, declara Tal Lahav CEO SIXT Group Romania

Proiectul de impadurire din luna noiembrie inseamna: 6.500 voluntari,  împăduriri pe o suprafata de 33 de hectare în 15 localități din 13 județe ale țării, 150.000 de puieți care vor prinde rădăcini in Topoloveni – județul Argeș, Moinești – județul Bacău, Jegălia – județul Călărași, Țaga – județul Cluj, , Șotânga – județul Dâmbovița, Grecești – județul Dolj, Cuza-Vodă – județul Galați, , Popești-Leordeni – județul Ilfov, Tătaru – județul Prahova, Cralovăț –  județul Timiș și Mihăiești – județul Vâlcea. Completări ale plantațiilor existente vor fi realizate la Fântânele și Zerind – județul Arad, Lețcani – județul Iași și Sînmihaiu Român – județul Timiș.