Ora de Educaţie Rutieră la Ana şi Copiii şi SOS Satele Copiilor

SIXT GROUP ROMANIA continuă să fie alături de voluntarii de la Ora de Educație Rutieră.

De această dată, echipa EDIT, cu suportul SIXT GROUP ROMANIA, va oferi o oră de educație rutieră copiilor de la „Ana și Copiii” și „SOS Satele Copiilor”.

Când:

·         3 octombrie, ora 13.00 – Ana și Copiii

·         8 octombrie, ora 10.30 – SOS Satele copiilor


Voluntarii SIXT vor fi prezenți și se vor implica în mod direct.

În 2016, SIXT Group România a demarat #ALWAYSYESTOROMANIA, un proiect creat pentru a evidenția frumusețea acestei țări, cu locurile sale istorice, peisajele frumoase și cu oamenii săi prietenoși. Aveam însă nevoie de mai mult, să contribuim la dezvoltarea societății viitoare. Astfel că, în 2017, am creat #AlwaysYesToEducation, din dorința noastră de a contribui activ la procesul educațional al copiilor din familiile defavorizate. Proiectul a fost posibil cu ajutorul a două ONG-uri - "Ana și Copiii" și "SOS Satele Copiilor". La finalul anului 2017, #AlwaysYesToEducation merge mai departe, de această dată în zona educației copiilor pentru asimilarea și înțelegerea corectă a regulilor de circulație. Angajații, implicați voluntar în #AlwaysYesToEducation le predau acum școlarilor, la orele de educație rutieră. O inițiativă a EDIT și a asociațiilor "Împreună Pas cu Pas", în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin Proedus, Inspectoratul Școlar București și Universitatea București, cu sprijinul SIXT Group România, Ora de Educație Rutieră promovează importanța respectării regulilor de circulație rutieră și reprezintă un semnal privind consecințele nerespectării regulilor de circulație, în special în apropierea școlilor. Voluntarii noștri participă activ la cursurile de informare și de instruire a copiilor care vor fi astfel mai pregătiți în trafic. Mai mult, voluntarii #ALWAYSYESTOEDUCATION vor fi implicați și în activitățile desfășurate în aer liber. Ora de Educație Rutieră înseamnă 6 sectoare din București, 25.000 de elevi de clasa a III-a și a IV-a din București, 700 de cadre didactice, 130 de școli, 100 de studenți, 10 voluntari #ALWAYSYESTOEDUCATION și 100 de ofițeri de poliție din cadrul Poliției Române.


 

Mai mult, anul acesta, SIXT GROUP ROMÂNIA continuă „ATELIERUL UNION MOTORS”. Peste 10 elevi intră în cursă, în anul școlar 2019-2020. Și asta în contextul în care, în România, tinerii din școlile profesionale au opțiuni limitate de practică și de învățare a unei meserii. În cadrul Union Motors, parte a SIXT Group România, și unul dintre cele mai mari ateliere auto din țară, lucrează mulți profesioniști (mecanici, vopsitori, tinichigii), cu ani de experiență în domeniu. Este locul ideal unde tinerii de la școlile profesionale pot învăța, în mod practic, o meserie. Aici, ei au acces la echipamente de ultimă generație și de o echipă de profesioniști, rețeta potrivită pentru o bază practică solidă.

Este și motivul pentru care, în anul școlar 2018 – 2019, 7 elevi de la Liceul Tehnologic Ion I.C. Brătianu, din București, s-au înscris și au participat activ în proiectul, „ATELIERUL UNION MOTORS”. Cei mai buni 2 elevi au primit burse, iar unul dintre ei face parte acum din echipa Union Motors, ca angajat. Școala a fost selectată de către o comisie specială formată din reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cu sprijinul EDIT, inițiatorul proiectului, Ora de Educație Rutieră în care SIXT Group România este partener de mobilitate.